maanantai 20. tammikuuta 2014

ISO maanjäristys

Menin Troyn luo tänään katsomaan Lord of the rings elokuvaa. Mun kaverit täällä ovat niin järkyttyneit kun en oo kauheen perehtynyt, mut ei huolia, tulee kyllä kaikki nähtyä :DKesken elokuvaa Troyn piti mennä pihalle vetämään traktorin rengasta autolla, ja yhtäkkiä iski kauhee jytinä seinään. Katoin ikkunasta ulos ja ajattelin vaan: nonni, tässä todistetaan taas Troyn erinomaiset ajotaidot, et oli sitten pakko ajaa autolla oman huoneen seinään :D Sit Troyn kaikki tavarat lensivät hyllyiltä ja juoksin vaan täysillä ulos talosta ennen kuin edes tajusin kunnolla että oli maanjäristys :D Tuli niin kiire ulos että kengät ja puhelinkin jäi! :D Olin ihan varma että koko talo vaan romahtais.
Troyn tavarat kylppärissa oli tippunu vessanpöntöön XD Niin ja ruokakaupassa kaikki viinit olivat kuulemma menneet rikki :/ Sitten oltiin ilman sähköä pari tuntia ^^ Leffan katsominen jäi siis kesken -.- Kotona odotti kiva huone :D

Oli siis ihan siistiä ennen. Ihan uskomatonta miten maanjäristys heivaa tavaroita ympäriinsä :O 
Eli maanjäristyksistä sen verran, että ne ovat tietenkin voimakkaampia mitä lähempänä ne ovat. Aaltotyyppi on myös todella ratkaiseva, mutta myös miten syvällä järistykset tapahtuvat. Tän päivän maanjäristys oli paljon lähempänä kuin elokuussa ollut, mutta onneksi sen verran syvällä, joka pelasti kaupungin romahtamasta. Oli siis vaan 0,1 magnitudes eroa Christchurchin 2011 maanjäristyksestä :O Jotkut lähteet sanovat että oli yhtä voimakas! 


Ja elämä jatkuu normaalisti :D
 - Roxy

P.S Nyt olen luonut yhteydenottolomaketta oikealla olevassa palkissa, niin viesteja ja kysymyksiä vaan lähettämään! :)

1 kommentti: