maanantai 21. lokakuuta 2013

Ei se Suomi niin paha maa ole


Mennään vaihteeksi vähän pintaa syvemmälle! Nyt olen varmaan tullut siihen pisteeseen joka varmasti kuuluukin vaihtarivuoteen kun tajuaa että tää ei ehkä ollutkaan pelkästään ruusuilla tanssimista. Ei ole varsinaista koti-ikävää että haluan nyt heti kotiin, mutta päivittiäin tulee mieleen monta sellaista pientä asiaa mitä on kauhea ikävä. 


Toimiva rajaton netti

Myös syy siihen miksi tämäkin postaus oli kauan luonnoksena Wordissä mun koneella. Mun perheellä on tosi hyvä nettidiili (on vähän pakko olla kun täällä asuu 7 ihmistä tässä talossa) mutta silläkin hetkellä se ei toiminut lainkaan, lienee sitten joku pieni myrsky tai ylikuorminta. Täällä ei ole olemassakaan mitään kuin rajaton netti. 20 dollarin diilillä saat n. 60 min ja 500 Mb nettiä (ei mitään) kuukaudessa. Joissan perheissä on rajoitettu nettiaika ja kun megabitit on loppu ei yksinkertaisesti ole nettiä.

Happy Finn with working Finnish internet :D

Ruisleipä ja terveellinen ruoka

Olen jotenkin niin kiitollinen että pienenä mulle on syötetty parsakaalia, porkkanoita, herneitä ja kaikkea muuta terveellistä. Vaikka olenkin hoikka tapaus on mulla kyllä näkyvissä jo vähän uusia kiloja... Tummaa leipää en ole löytänyt mistään, ja tätä rasvan määrää kaikessa! Vaikka perheeni tekee suurimman osan alusta asti ja mulla päivittäin kyllä on vihanneksia lautasella tulee kuitenkin sellainen olo että olenko nyt jumissa täällä tän fastfoodin maailmassa?

So one more time: Fish 'n' chips!

Sauna

Whare Takohu how I miss you! Kun kerroin miten kuumassa istutaan, sitä paitsi jopa alasti ja että talvella voi hypätä lumeen ne oli vaan että mitä h*lvettiä :D En mä ennen ole tuntenut itseäni kovin suomalaiseksi, mutta jotenkin tulee niin suomalainen olo kun tajuaa että saunan rakastajana on kova ikävä omaa kultaa <3 Jotenkin kun siellä hotellissa Aucklandissa sain viettää aikaa vajaassa saunassa teki kyllä mieli käydä saunassa meidän mökillä!



Kaverit ja perhe

On mulla täällä mahtava perhe, ja on mulla täällä kavereita ja paras kaverikin. Mutta kaikki tuntuu niin väliaikaiselta eikä keneenkään voi oikein luottaa samalla tavalla, koska sulla ei ole niitä vuosia takana joiden aikana olet oppinut kuka on aito ja kuka ei. Sanojen "kaveri" ja "ystävän" ero alkaa todellakin tuntua! Olen nytkin muuten elänyt 3kk ilman koiraa ja ei mulla kyllä yhtä kotoista oloa ole ilman sitä... Miss you Voltsu!


Voltsu pentuna 2012 :)

Koulu

En olisi ikinä uskonut että sanoisin tän, mut mulla on vähän ikävä mun koulua Suomessa. Mä kaipaan sitä päättäväisyyttä ja tavotteiden asettamista, sitä että tehdään jotain ja että ehkä oppiikin jotain. Victoria Universityssä sain kokea samankaltaisen soittotunnin kun mun musalukiossa ja vähän kyllä harmittaa että mulla on vaan pari kuukautta jäljellä kun tulen takaisin.



Ongelmien ratkaiseminen


Tuli viimeeksi mieleen tän hemmetin puhelimen (iPhone 4s) kanssa. Tän ongelman ratkaiseminen olisi vaan niin paljon helpompaa Suomessa! Takuukuitti löytyy jostain laatikosta mun huoneesta Suomessa, mutta vaikka täällä sitä näyttäisin ne ei muutenkaan varmaan hyväksyisi sitä. Jos nyt ihan ensimmäiseksi edes löytäisi lähimpänä olevaa jälleenmyyjää ja hommais kyytiä sinne :D
Täällä ei samalla tavalla heti tiedä kenen puoleen pitää kääntyä tai mitä mahdollisuuksia edes on. "This would SO work in Finland!" ei oikein ole voimassa.



Toimiva julkinen liikenne

Pahiatuasta lähtee kerran päivässä arkisin bussi Palmerston Northiin (lähin suuri kaupunki). Se lähtee aamupäivällä (kun olen koulussa), ja se 35 km kestää n. 1,5h ajaa... Please tell me how this is possible? :D Vihaan olla niin riippuvainen vanhempien kyydeistä ja siitä jumissa olemisesta. Voisko joku lähettää mun skootterin tänne? :D Kaipaan sitä että jos mun tekee mieli lähteä neljältä yöllä jäätelölle keskustaan, bussi lähtee kadun toiselta puolelta pari kertaa tunnissa! Ja heti sitä vingutaan kun se kuukausilippu nostettiin huikeeseen 23€/kk :D Ollaanpas taas niin ahdasmielisiä, meillä Helsinkiläisillä sentään on niitä busseja ja metroja! :D Kaikki Suomessakin maalla asuvat pystyvät varmaan samaistumaan! :D

2012. Miss you too much Ida <3

Olisin kovin kiitollinen jos joku keksisi teleporttausta :D Olis ihan kiva käväistä kotona pari päivää ja palata takaisin! Mutta siis don't get me wrong. Tulen varmaan postailemaan kymmenen kertaa pidemmän samanlaisen Uudesta-Seelannista sit kun tulen Suomeen :D Mitä nyt vanhojen vaihtareiden kanssa olen puhunut tää on kuulemma ihan normaali ajankohta saada tällaisia fiiliksiä. Onko täällä joku nykyinen/vanha vaihtari joka tunnistaa nää kuviot? Mitä mieltä te muut olette? 


- Roxy

"How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard." - Winnie The Pooh




1 kommentti:

  1. En ollu vaihtarina vaan working holiday visalla mutta todellakin tuli huomattua noita samoja asioita, varsinki toi netti ja ruoka homma. Vuosi tuli vedettyä valkosta paahtoleipää töissä lounaana kun muuta leipää ei kaupasta löytyny

    VastaaPoista